Datum: 28-10-2018

NB 44 zondag 28-10-2018

In de ochtenddienst gaat Ds. R. van der Zouwen uit Sleeuwijk voor en in de avonddienst zal Ds. R. Verkaik uit Hardinxveld-Giessendam onze voorganger zijn.

Volgende week hoopt in de ochtenddienst Ds. J. de Visser uit Maassluis voor te gaan en in de avonddienst Ds. J. Kaai uit Giessenburg.

De opbrengst van de eerste collecte is voor Project wat vanuit de diaconie wordt ondersteund. Het werk van Gert-Jan en Kate Flickweert voor de Stichting hopevoorafrica.Via de website te vinden op www.hopevoorafrica.nl  De tweede collecte is voor de kerk en bij de uitgang vragen wij uw bijdrage voor het Onderhoudsfonds.

Vanochtend:               Cees en Teuni Ijzerman

Vanochtend:               Tessa Klop en Esmee Hengeveld
Volgende week:         Floor de Pater

De koffie wordt verzorgd door Hans en Hanneke vd. Mey.

Jeanet Schep is na een geslaagde operatie weer thuis uit het ziekenhuis.

Erwtensoepactie
Op zaterdag 3 november vindt weer de traditionele erwtensoepverkoop plaats. De ploeg verkopers is helaas nog niet helemaal compleet! Mocht u nog niet benaderd zijn, schroom dan niet om u op te geven bij Wim van Oosterom telefoonnummer 0184652891

Gift
Er is een gift ontvangen van €20,--. Hiervoor hartelijk dank

Stamppotbuffet World Servants
Op 16 november aanstaande organiseert World Servants een stamppotbuffet in De Stigt (bij de Maranatha kerk). Leuk voor het hele gezin, jong en oud. Geniet van de gezelligheid met elkaar, wat drinken en een bord met heerlijke stamppot! Het menu bestaat uit boerenkool, hutspot, zuurkool en andijvie. Als afsluiting is er koffie/thee/limonade en wat lekkers.

De inloop is om 17:45 en het begint om 18:00. De kosten voor een kind t/m 12 jaar is €10,- en voor een volwassene €15,- graag contant aan de deur betalen. U/jij kan zich opgeven via stamppotbuffetWS@gmail.com of 06-42760655. Tot de 16e!

WC papier World Servants :
Nog meer nieuws van de groep jongeren van World Servants. Vanaf woensdag 31 oktober tot zaterdag 3 november komen wij bij u thuis langs om WC papier te verkopen.

De opbrengst komt weer geheel ten goede aan ons project.

Dus wacht even met kopen van nieuw wc papier en koop het als wij bij u langs komen. Twee vliegen in klap;  Wc papier van prima kwaliteit voor een goede prijs en u steunt direct het project.

U kunt ook vooraf bestellen , zie de lijst hiervoor in de hal incl de prijzen.

Namens de gehele WS groep,

www.geef.ws/giessenburg

Dag mensen, nu echt!
Het is een beetje gek gegaan. Ik zou in juni al afscheid van u en jullie nemen, maar de te beroepen predikant bedankte voor het beroep. De kerkenraad vroeg me nog even te blijven en wellicht in het nieuwe seizoen nog beschikbaar te zijn. Dat liep anders. Mijn agenda liep vol en er kwam een nieuwe uitdaging op mijn pad. Voor CDA Molenlanden ben ik kandidaat-wethouder. Dat vraagt ook de nodige tijd en aandacht. Kortom, ik neem nu echt afscheid van u. Ik wil met name de jeugd, de 19+ groep en de kerkenraad bedanken voor het vertrouwen dat in mij is gesteld. Ik heb 1,5 jaar graag met jullie opgetrokken en kijk daar met genoegen op terug.
Ik wens u van harte een nieuwe bevlogen predikant toe, zodat het kerkelijk leven weer een boost mag krijgen. We komen elkaar vast nog tegen in de toekomst. Wie weet zelfs tijdens de kerstnachtdienst in de Hervormde kerk van Giessenburg, waar ik ook dit jaar aan mag meewerken. Dank en tot ziens!
Lizanne

Orgelrepertoire Zondag 28 oktober 9.30 uur

Voor de dienst                        Een Vaste Burg is onze God – Jan Zwart

Tijdens collecte          Inventio 1 – Johann Sebastian Bach

Na de dienst               Ein feste Burg ist unser Gott – Johann Gottfried Walther

*Een Vaste Burg is onze God – Jan Zwart (1877 – 1937)

Nederlands organist, pedagoog en orgel-historicus.

Hij was de 1e Nederlandse organist die voor de radio speelde. Als organist was o.a. vanaf 1898 verbonden aan de Hersteld Evangelisch-Lutherse kerk te Amsterdam waar hij zijn wekelijks orgelbespelingen verzorgde (vanaf 1914 tot 1937).

Een van de bekendste leerlingen van Jan Zwart was Feike Asma.

Jan Zwart is van grote betekenis geweest voor de ontwikkeling van de orgelcultuur binnen de (in 1e instantie) orthodox-protestantse kringen.

De Fantasie over het Lutherlied “Een Vaste Burg is onze God” is een van zijn bekendste orgelwerken.

*Inventio 1 – Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)

Bach componeerde zijn “Inventionen” en “Sinfonien” omstreeks 1723 voor clavecimbel bedoeld als studiemateriaal voor zijn zoon Wilhelm Friedemann.

Een 2-stemmige inventio wordt gespeeld in een soort van canon.

*Ein feste Burg ist unser Gott – Johann Gottfried Walther (1684 – 1748)

Dit is een koraalbewerking van het Lutherlied door de Middel-Duitse organist Walther die o.a. organist was aan de Stadskerk te Weimar.

Voor meer info verwijs ik naar o.a. “Wikipedia”

Op youtube zijn enkele (gedeeltelijke) opnames te horen.

Met muzikale groet,

Sjaak

3 november: Erwtensoep verkoop
4 november: jeugdkerk
18 november: jeugdkerk
25 november: laatste zondag kerkelijk jaar
2 december: jeugdkerk
16 december: jeugdkerk
22 december: Licht in de polder – Kerst theater wandeling
23 december: Kinderkerstfeest

De bloemen gaan met onze hartelijke groeten naar Anke Verspui aan de Doetseweg.De bloemen worden weggebracht door Gerie de Rover.